News

Actions

THeMIS UGV van Milrem Robotics versterkt zijn positie als de industriestandaard

Posted at 4:36 PM, Feb 18, 2019
and last updated 2019-02-18 16:36:41-05

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten--(BUSINESS WIRE)--feb 18, 2019--De ontwikkelaar van onbemande oorlogsvoeringssystemen Milrem Robotics is het meest vertegenwoordigde bedrijf op zijn vakgebied op de IDEX van dit jaar met de grootste tentoongestelde selectie van verschillende bewapende onbemande grondsystemen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190218005408/nl/

Together with industry partners MBDA, Electro Optic Systems, ST Engineering and Nexter, Milrem Robotics is exhibiting four different weaponized unmanned ground systems at the main defence event in the Middle East. All systems are integrated onto Milrem Robotics' THeMIS unmanned ground vehicle. (Photo: Business Wire)

Samen met industriepartners MBDA, Electro Optic Systems, ST Engineering en Nexter toont Milrem Robotics vier verschillende bewapende onbemande grondsystemen tijdens het belangrijke defensie-evenement in het Midden-Oosten. Alle systemen zijn geïntegreerd in het onbemande grondvoertuig THeMIS van Milrem Robotics.

Er zijn twee volledig nieuwe bewapende UGV's te zien: het eerste onbemande anti-tankgrondsysteem ter wereld en het eerste UGV met een nauwkeurig en krachtig 30 mm kanon. Ook worden een licht 12,7 mm machinegeweersysteem aangevuld met een 40 mm granaatwerper en een UGV met een 20 mm torentje tentoongesteld.

“Het grote aantal integratieprojecten met verschillende payload-fabrikanten, zoals MBDA, EOS, ST Engineering, Nexter, Kongsberg en FN Herstal, en de interesse van andere bekende marktleiders, toont aan dat de THeMIS de afgelopen jaren zijn positie als de industriestandaard UGV waarlijk heeft versterkt,” aldus generaal (b.d.) Riho Terras, voormalig CHOD van Estland en huidige president van de defensieafdeling bij Milrem Robotics..

“De THeMIS is echt het Zwitserse legermes van de grondrobots met zoveel verschillende gebruiksmogelijkheden. Hierdoor heeft het de interesse gewekt van verschillende landen in Europa en het Midden-Oosten die het willen toevoegen aan hun robotica-testprogramma's en de beste manier willen vinden om het systeem te integreren in hun doctrine,” stelde Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics.

Eind vorig jaar werden vier THeMIS UGV's getest in het Verenigd Koninkrijk tijdens het Army Warfighting Experiment van NAVO-soldaten. Het experiment van drie weken resulteerde in zeer positieve feedback en was een voorbeeld voor andere soortgelijke programma's.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com:https://www.businesswire.com/news/home/20190218005408/nl/

CONTACT: Meer informatie

Gert Hankewitz

Export Director

gert.hankewitz@milrem.com

+372 56644416

KEYWORD: UNITED ARAB EMIRATES MIDDLE EAST

INDUSTRY KEYWORD: TECHNOLOGY HARDWARE DEFENSE OTHER DEFENSE

SOURCE: Milrem Robotics

Copyright Business Wire 2019.

PUB: 02/18/2019 04:36 PM/DISC: 02/18/2019 04:36 PM

http://www.businesswire.com/news/home/20190218005408/nl